• GdanskGdanskie.jpg
  • GdanskJasne.jpg
  • GlubczyceNiemodlin.jpg
  • KrakowKarmelowe.jpg
  • KrakowPelneEkstra.jpg
  • LublinStaromiejskie.jpg
  • LublinTrybunalskie.jpg
  • SzczecinZamkowe.jpg
  • WarszawaEksportSpecjalne.jpg
  • WarszawaJubileuszowe.jpg
  • WarszawaPelne.jpg
  • WarszawaPelne2.jpg
  • WarszawaPelne3.jpg
  • WarszawaPelne4.jpg
  • WarszawaPorter.jpg
  • WarszawaSpecjal.jpg
  • WarszawaZdroj.jpg
  • ZabrzeGornoslaskie.jpg

Pstrąg w piwnej zalewie

Składniki: 4 wypatroszone pstrągi; 2 cebule; 2 liście laurowe; 3 goździki; ¾ litra jasnego piwa; pieprz w ziarnach.

Cebulę obierz, pokrój w ósemki i zagotuj z piwem. Dodaj przyprawy i całość powoli gotuj przez 20 minut. Włóż sprawione pstrągi i na bardzo słabym ogniu duś przez 10 – 15 minut. Wyłóż ryby na półmisek, podawaj z pieczonymi ziemniakami i jasnym, dobrze schłodzonym piwem np. "Johannes".

Smacznego

powrót